schets

WERKWIJZE

schema

Als ik in een persoonlijk gesprek naar het bespreken van het intake formulier (zie kosten) tot een overeenkomst zijn gekomen ga ik aan de slag met het ontwerpen van de website.

  • Functioneel ontwerp
  • Grafisch ontwerp
  • Bouw
  • Hosting

Functioneel ontwerp

Bij het intake gesprek komen we samen tot een idee waaraan de website moet voldoen, aan de hand van deze informatie maak ik een zogenaamd functioneel ontwerp. Hierin wordt vastgelegd waaraan de website moet voldoen en welke functies er aangeboden dienen te worden.

“Vergelijk het met een bouwtekening van uw woning.”

Grafisch ontwerp

Nadat duidelijk is geworden welke functies de website dient te hebben, wordt een grafisch ontwerp gemaakt. Uiteraard op basis van uw eigen huisstijl, als u dit nog niet bezit kunnen we deze uiteraard ontwerpen.

“Vergelijk het met de definitieve bouwtekening van de architect.”

Bouw

Nadat u het grafisch ontwerp heeft goedgekeurd, starten wij met de bouw van de website volgens het functioneel- en grafisch ontwerp. Tijdens de bouw zullen wij u in een testomgeving de voortgang laten zien zodat u deze kunt volgen en tussentijds uw opmerkingen kunt geven.

“Vergelijk het met de start van de bouw van uw woning.”

Hosting

Na uw goedkeuring van de definitieve website in de testomgeving, gaat de site de lucht in en wordt deze gehost op een webserver, dit kan eventueel bij een partner van WirakuDesign zo hebben we alles onder een dak. De website is dan zichtbaar voor uw klanten en de rest van de buitenwereld.

“Het huis wordt opgeleverd en de sleutel aan u overhandigd.”


Onderhoud

In eigen beheer of uitbesteden?


Een website heeft op z'n tijd onderhoud nodig. Tekst moet worden aangepast, er komen nieuwe foto’s bij of uw tarieven of openingstijden zijn veranderd.

Voor het onderhoud van uw website heeft u twee mogelijkheden:

  • U besteedt het onderhoud van uw website uit.
  • U verricht het onderhoud van uw website in eigen beheer.

Of u uw website wel of niet in eigen beheer gaat onderhouden, is een keuze die u zelf maakt. De belangrijkste vragen die u zich hierbij moet stellen zijn:

  • Heb ik, of één van mijn personeelsleden, voldoende interesse en of kennis om mijn website zelf bij te houden?
  • Gun ik mezelf, of mijn personeelsleden, voldoende tijd om aanpassingen te doen?
  • Hoeveel en hoe vaak moet er worden aangepast?

Ook als uw website bij een andere provider wordt gehost of als uw website door een ander webdesign bureau is gemaakt, kunt u door WirakuDesign het onderhoud van uw website laten verzorgen.

“Vergelijk het met een schilderonderhoud van uw woning.”